уторак, 10. децембар 2013.

Potraga za zaposlenjem je vrlo zahtevan posao i u teškim ekonomskim situacijama može biti vrlo iscrpljujuća. Svi koji su se nekada upustili u aktivnu potragu za poslom znaju da je teško zaokupiti pažnju potencijalnog poslodavca i sa besprekornim znanjem i radnim iskustvom. Iz ovoga se može izvesti zaključak da vaš nedavni otkaz može biti otežavajuća okolnost pri konkurisanju za posao. Međutim, to nije uvek slučaj. Ukoliko se budete pridržavali naših saveta, vaš otkaz može biti početak novih uspeha u poslovnim poduhvatima.
Pre nego što se upustite u novu potragu za poslom, potrebno je da budete svesni uzroka vašeg otkaza i da se oslobodite negativnih emocija u vezi istog. Ovo je važno jer je u potrazi za poslom bitno da budete pozitivni i otvoreni, sa pogledom ka svetlijoj budućnosti. Ukoliko u sebi i dalje držite bes, razočarenje, prkos ili nešto slično, upućeno vašem bivšem poslodavcu ili čak samom sebi, teško da ćete biti u mogućnosti da sagledate sve svoje kvalitete, a samim tim, biće nemoguće da ih adekvatno predstavite potencijalnom poslodavcu. Jednostavno, ako ste frustrirani, ljuti ili depresivni, vi širite negativnu energiju oko sebe, a to nije ono što firme traže.
Zato prvo nađite način da nabacite osmeh na lice i dobro razmislite u kom pravcu želite da se vaša karijera dalje razvija. Možda biste želeli da se oprobate u nekim izazovnijim poslovima, a možda ste došli i do zaključka da vaš prethodni posao nije baš ono čime biste želeli da se bavite već biste da se okrenete nekoj drugoj privrednoj grani. Možda želite da radite u drugačijem tipu firme nego ranije. U svakom slučaju, sada je najbolje vreme da promenite kurs vaše karijere u željenom pravcu. S tim da pri tome morate imati u vidu i to kako ste vi doprineli tome da dođe do otkaza i potrudite se da ne ponavljate iste greške na sledećem poslu.

Нема коментара:

Постави коментар